Zeilschool voor de Jeugd in de zomervakantie

De zeilkampen worden in de zomermaanden juli en augustus gegeven door gediplomeerde monitoren. Als de weersomstandigheden gedurende de kampweek het toelaten wordt er op vrijdag een brevet afgenomen. Deze brevetten zijn nadien overal in België geldig bij de erkende zeilscholen.

aanbod zeilkampen optimist laser pico topper topaz

Zomerzeilkampen:

In de zomer van 2020 biedt onze zeilschool de volgende zeilkampen aan:

1. PiratenZeilkamp (geboortejaar 2013 - 2010)
piratenboot optimist Speciaal voor onze jongste deelnemers is er het PiratenZeilkamp waarbij de kids spelenderwijs kunnen kennismaken met het zeilen. Ze zeilen met z’n allen in een grote zeilboot, doen peddelspelletjes of verkennen de plas op de SUP, of zeilen leukjes met z’n twee in een Optimist...
2. Optimist Basis (geboortejaar 2012 - 2007)
Voor beginnende zeilertjes vanaf 8 jaar. In kleine stabiele eenmansbootjes wordt de basis van het zeilen op een speelse manier aangeleerd. Op het einde van de week kunnen vele kids al zelfstandig zeilen en worden hun zeilvaardigheden afgestempeld in het basisbrevet van hun Internationaal Zeilpaspoort. "optimist basis"
3. Optimist Evolutie 1 (geboortejaar 2011 - 2007)
"optimist evolutie 1" Als alle zeilvaardigheden van het Optimist Basis-brevet afgestempeld zijn, kunnen de kids deelnemen aan een volgende graad, Evolutie 1. Deze week leren ze hun zeilkunsten te verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
4. Laser Pico Eenmans Basis (geboortejaar 2010 - ... en minstens 1,50m)
Voor beginnende zeilers die te groot zijn voor een Optimist en geen schrik hebben om af en toe nat te worden, zijn er de Laser Pico’s. Tijdens deze week worden alle zeilvaardigheden van het basisbrevet aangeleerd, met als doel aan het einde van de week zelfstandig te kunnen zeilen. "laser pico basis"
5. Laser Pico Eenmans Evolutie 1 (geboortejaar 2010 - …en minstens 1,50m)
"laser pico evolutie 1" De grotere deelnemers die alle stempels van hun basisbrevet gehaald hebben (in Optimist of Laser Pico) kunnen in de graad Evolutie 1 hun zeilkunsten verder verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
6. Topaz Meermans Basis (geboortejaar 2009 - … en >35kg)
Als je alle stempels van je Eenmansboten Evolutie 1 (in Optimist of Laser Pico) gehaald hebt, en je weegt meer dan 35 kg, kan je leren zeilen in een Topaz, een snelle tweemansboot met grootzeil en fok. "topaz"

Let wel: voor al onze zeilkampen is een zwembrevet van minstens 50m vereist, en dienen de ouders de verklaringen op het gezondheidsattest te ondertekenen.

"Die paalsteek, hoe was dat ook weer?" Vorig jaar een zeilkamp gevolgd, maar niet zeker hoeveel ervan bijgebleven is? Neem deel aan onze oefendagen ter voorbereiding op je volgende zeilkamp!

Praktisch: (onder voorbehoud van wijzigingen)

01/07 - 03/07/2020

(woensdag tot vrijdag)

Optimist en Pico oefendagen voor kinderen die al minstens een week gezeild hebben

06/07 - 10/07/2020

Topaz basis

13/07 - 17/07/2020

Pico basis

03/08 - 07/08/2020

Piratenzeilkamp

17/08 - 21/08/2020

24/08 - 28/08/2020

Piratenzeilkamp

Topaz basis

De zeilkampen zijn in externaat en gaan telkens door van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u. De eerste (6-10/07) en laatste week (24-28/08) van de zomer is er vooropvang vanaf 8 u mogelijk.

drone image optimist zeilkamp

Prijzen en inschrijven

De prijs voor een zeilkamp Optimist of Piratenzeilkamp van 5 dagen is slechts 180€ .Voor een zeilstage Laser Pico of Topaz is dit 195€. Voor de 3 oefendagen begin juli betaal je 120€. De jeugdleden van de zeilclub en de inwoners van Zemst en de deelgemeenten krijgen een vermindering van 15€ bij inschrijving op de zeilkampen.

Wij zijn een erkende zeilschool en leveren voor alle kinderen <12 jaar een fiscaal attest af.

Inschrijven kan op dit online formulier. We starten de inschrijvingen op zaterdag 14 december.

Heb je nog vragen? Kijk dan zeker eens bij de veel gestelde vragen.

Erkende zeilschool

De scholing vormt een belangrijk onderdeel van onze club. Onze club is er trots op om van "Wind & WaterSport Vlaanderen" het label van ‘Erkende Zeilschool’ gekregen te hebben. Door deze erkenning kunnen we alle deelnemers jonger dan 12 jaar een fiscaal attest afleveren.

Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Indien u grensoverschrijdend gedrag wil melden kan u contact opnemen met onze API via dit contactformulier.

Jeugdleden

De club laat de jeugdleden en de kinderen van leden toe om vrij gebruik te maken van de Optimisten. Bovendien, mits uitdrukkelijke toelating van een bestuurslid, mogen de kinderen met de Pico of Topaz (en natuurlijk ook met de Optimisten) deelnemen aan het veertiendaage interne clubzeilen.

Jeugdvloot

24 Optimisten, 4 Topazen en 7 Laser Pico