Zeilschool voor de Jeugd in de zomervakantie

Info voor zomer 2024 (update 10/02/2024)

Onderaan deze pagina kan u alvast onze zomerplanning 2024 en link naar de nieuwe inschrijvingspagina terugvinden!

De zeilkampen worden in de zomermaanden juli en augustus gegeven door gediplomeerde monitoren. Als de weersomstandigheden gedurende de kampweek het toelaten wordt er op vrijdag een brevet afgenomen. Deze brevetten zijn nadien overal in België geldig bij de erkende zeilscholen.

aanbod zeilkampen

 

 

 

Zomerzeilkampen 2024

In de zomer van 2024 biedt onze zeilschool de volgende zeilkampen aan:

1. PiratenZeilkamp (geboortejaar 2017 - 2014)
piratenboot optimist Speciaal voor onze jongste deelnemers is er het PiratenZeilkamp waarbij de kids spelenderwijs kunnen kennismaken met het zeilen. Ze zeilen met z’n allen in een grote zeilboot, doen peddelspelletjes of verkennen de plas op de SUP, of zeilen leukjes met z’n twee in een Optimist...
2. Optimist Basis (geboortejaar 2016 - 2011)
Voor beginnende zeilertjes vanaf 8 jaar. In kleine stabiele eenmansbootjes wordt de basis van het zeilen op een speelse manier aangeleerd. Op het einde van de week kunnen vele kids al zelfstandig zeilen en worden hun zeilvaardigheden afgestempeld in het basisbrevet van hun Internationaal Zeilpaspoort. "optimist basis"
3. Optimist Evolutie 1 (geboortejaar 2015 - 2011)
"optimist evolutie 1" Als alle zeilvaardigheden van het Optimist Basis-brevet afgestempeld zijn, kunnen de kids deelnemen aan een volgende graad, Evolutie 1. Deze week leren ze hun zeilkunsten te verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
4. Laser Pico Eenmans Basis (geboortejaar 2014 - ... en minstens 1,50m)
Voor beginnende zeilers die te groot zijn voor een Optimist en geen schrik hebben om af en toe nat te worden, zijn er de Laser Pico’s. Tijdens deze week worden alle zeilvaardigheden van het basisbrevet aangeleerd, met als doel aan het einde van de week zelfstandig te kunnen zeilen. "laser pico basis"
5. Laser Pico Eenmans Evolutie 1 (geboortejaar 2014 - …en minstens 1,50m)
"laser pico evolutie 1" De grotere deelnemers die alle stempels van hun basisbrevet gehaald hebben (in Optimist of Laser Pico) kunnen in de graad Evolutie 1 hun zeilkunsten verder verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
6. Topaz Meermans Basis (geboortejaar 2013 - … en >35kg)  
Als je alle stempels van je Eenmansboten Evolutie 1 (in Optimist of Laser Pico) gehaald hebt, en je weegt meer dan 35 kg, kan je leren zeilen in een Topaz, een snelle tweemansboot met grootzeil en fok. "topaz"
7. Topaz Meermansboot Evolutie 1 (geboortejaar 2013 - … en >35kg)
Topaz evo 1 Als je het brevet Meermansboten Basis op zak hebt, kan je in de Evolutie 1 - graad nog beter en sneller leren zeilen, leer je een man-over-boord-manoeuvre uitvoeren, bijdraaien, aanleggen met een sliplanding...
   
Let wel: voor al onze zeilkampen is een zwembrevet van minstens 50m vereist, en dienen de ouders de verklaringen op het gezondheidsattest te ondertekenen.

 

Praktisch voor zomer 2024:

 

week 1 (1 juli - 5 juli 2024)

 

 1. PiratenZeilkamp
 2. Eenmansboot Basis Optimist
 3. Eenmansboot Evolutie 1
  • optimist
  • pico
 4. Meermansboot Topaz Evolutie 1

week 3 (15 juli - 19 juli 2024)

 

 1. Eenmansboot Basis Optimist
 2. Eenmansboot Evolutie 1
  • Optimist
  • Pico

week 8 (19 aug - 23 aug 2024)

 

 1. Eenmansboot Basis
  • Optimist
  • Pico
 2. Eenmansboot Evolutie 1 
  • optimist
  • pico
 3. Meermansboot Topaz Basis

 

week 9 (26 aug - 30 aug 2024)

 

 

 1. Eenmansboot Basis Optimist
 2. Eenmansboot Evolutie 1
  • Optimist

 

 

De zeilkampen zijn in externaat en gaan telkens door van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u.

Voor- en na opvang worden voorlopig niet voorzien.


drone image optimist zeilkamp

 

Prijzen en inschrijven

PRIJS

De prijs voor een zeilkamp Optimist of Piratenzeilkamp van 5 dagen is 225€ .Voor een zeilstage Laser Pico of Topaz of Caravelle is dit 240€. 

Wij zijn een erkende zeilschool en leveren voor alle kinderen <14 jaar een fiscaal attest af.

 

KORTING LEDEN EN INWONERS ZEMST

De jeugdleden van de zeilclub en de inwoners van Zemst en de deelgemeenten krijgen een vermindering van 15€ bij inschrijving op de zeilkampen.  Leden kregen een mail met daarin de kortingscode. Inwoners van zemst kunnen deze kortingscode gebruiken: ZEMSTKORTING24. Leg eerst het zeilkamp in het winkelmandje, en geef dan de korting in.

 

INSCHRIJVINGSPAGINA

Klik hier om naar onze nieuwe inschrijvingspagina te gaan. (Het oude inschrijvingsformulier werkt niet meer!)

De eerste keer maak je een account met je eigen mailadres (tip: werk bij voorkeur met een pc of tablet en niet met een smartphone). Daarna kan je 1 of meerdere kinderen toevoegen aan je account.

Selecteer nu bovenaan het kind dat je wil inschrijven.

Met de filters ‘periode’, ‘leeftijd’ en ‘zeilniveau’ kan je het geschikte kamp selecteren.

 

WACHTLIJST?

Voor een aantal kampen* (in week 9) wachten we nog op een finale planning van onze monitoren. Die verwachten we eind maart. Je kan je voor deze kampen inschrijven op de wachtlijst. Eind maart krijg je van ons ten laatste bericht of het kamp zal doorgaan. Ook bij kampen die volzet zijn, kan je je kind op de wachtlijst plaatsen. Indien er plaatsen vrijkomen, kunnen we je snel contacten. Bij een inschrijving op een wachtlijst hoef je nog niet te betalen. Het betaalverzoek volgt pas als we de plaats bevestigen.

 

WAAROM een nieuwe inschrijvingspagina?

Zomerkampen organiseren? Dat vergt veel papierwerk! Vanaf dit jaar werken we daarom met de toepassing 'Ledenbeheer'. En ook voor jou zijn er voordelen. Je fiscale en mutualiteitsattesten worden er netjes bewaard. Hou je login gegevens dus zeker bij om na de zomer je attesten te downloaden.


 

Heb je nog vragen? Kijk dan zeker eens bij de veel gestelde vragen.

 

Erkende zeilschool


De scholing vormt een belangrijk onderdeel van onze club. Onze club is er trots op om van "Wind & WaterSport Vlaanderen" het label van ‘Erkende Zeilschool’ gekregen te hebben. Door deze erkenning kunnen we alle deelnemers jonger dan 14 jaar een fiscaal attest afleveren.

 

Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Indien u grensoverschrijdend gedrag wil melden kan u contact opnemen met onze API via dit contactformulier.

 

Jeugdleden

De club laat de jeugdleden en de kinderen van leden toe om vrij gebruik te maken van de Optimisten. Bovendien, mits uitdrukkelijke toelating van een bestuurslid, mogen de kinderen met de Pico of Topaz (en natuurlijk ook met de Optimisten) deelnemen aan het veertiendaage interne clubzeilen. 

 

Jeugdvloot

28 Optimisten, 4 Topaz Rangers en 8 Laser Pico