Zeilschool Jeugd

Zeilkampen in de schoolvakanties

De zeilkampen worden in de zomermaanden juli en augustus gegeven door gediplomeerde monitoren.

Als de weersomstandigheden gedurende de kampweek het toelaten wordt er op vrijdag een brevet afgenomen. Deze brevetten zijn nadien overal in België geldig bij de erkende zeilscholen.

aanbod zeilkampen 2019

Zomerzeilkampen:

In de zomer van 2019 biedt onze zeilschool de volgende zeilkampen aan:

1. PiratenZeilkamp (geboortejaar 2012 - 2009)
piratenboot optimist Speciaal voor onze jongste deelnemers is er het PiratenZeilkamp waarbij de kids spelenderwijs kunnen kennismaken met het zeilen. Ze zeilen met z’n allen in een grote zeilboot, doen peddelspelletjes of verkennen de plas op de SUP, of zeilen leukjes met z’n twee in een Optimist...
2. Optimist Basis (geboortejaar 2011 - 2006)
In kleine stabiele eenmansbootjes wordt de basis van het zeilen op een speelse manier aangeleerd. Op het einde van de week kunnen vele kids al zelfstandig zeilen en worden hun zeilvaardigheden afgestempeld in het basisbrevet van hun Internationaal Zeilpaspoort. "optimist basis"
3. Optimist Evolutie 1 (geboortejaar 2010 - 2006)
"optimist evolutie 1" Als alle zeilvaardigheden van het Optimist Basis-brevet afgestempeld zijn, kunnen de kids deelnemen aan een volgende graad, Evolutie 1. Deze week leren ze hun zeilkunsten te verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
4. Laser Pico Eenmans Basis (geboortejaar 2009 - ... en minstens 1,50m)
Voor beginnende zeilers die te groot zijn voor een Optimist en geen schrik hebben om af en toe nat te worden, zijn er de Laser Pico’s. Tijdens deze week worden alle zeilvaardigheden van het basisbrevet aangeleerd, met als doel aan het einde van de week zelfstandig te kunnen zeilen. "laser pico basis"
5. Laser Pico Eenmans Evolutie 1 (geboortejaar 2009 - …en minstens 1,50m)
"laser pico evolutie 1" De grotere deelnemers die alle stempels van hun basisbrevet gehaald hebben (in Optimist of Laser Pico) kunnen in de graad Evolutie 1 hun zeilkunsten verder verfijnen om betere en snellere zeilers te worden.
6. Topaz Meermans Basis (geboortejaar 2008 - … en >35kg)
Als je alle stempels van je Eenmansboten Evolutie 1 (in Optimist of Laser Pico) gehaald hebt, en je weegt meer dan 35 kg, kan je leren zeilen in een Topaz, een snelle tweemansboot met grootzeil en fok. "topaz"

Let wel: voor al onze zeilkampen is een zwembrevet van minstens 50m vereist, en dienen de ouders de verklaringen op het gezondheidsattest te ondertekenen.

Praktisch:

01/07 - 05/07/2019

Topaz

08/07 - 12/07/2019

Pico basis

29/07 - 02/08/2019

Piratenzeilkamp

Pico basis

19/08 - 23/08/2019

Piratenzeilkamp

26/08 - 30/08/2019

Pico evo1

De zeilkampen zijn in externaat en gaan telkens door van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u. De eerste en laatste week van de zomer is er vooropvang vanaf 8 u mogelijk.

drone image optimist zeilkamp

Prijzen en inschrijven

De prijs voor een volledig zeilkamp Optimist van één week is slechts 165€ . Voor een zeilkamp Laser Pico of Topaz is dit 175€. De jeugdleden en de inwoners van Zemst en de deelgemeenten krijgen een vermindering van 15€ bij de inschrijving op de zeilkampen.

Wij zijn een erkende zeilschool en leveren voor alle kinderen <12 jaar een fiscaal attest af.

Inschrijven kan op dit online formulier.

Heb je nog vragen? Kijk dan zeker eens bij de veel gestelde vragen.

Erkende zeilschool

De scholing vormt een belangrijk onderdeel van onze club. Onze club is er trots op om van "Wind & WaterSport Vlaanderen" het label van ‘Erkende Zeilschool’ gekregen te hebben. Door deze erkenning kunnen we alle deelnemer jonger dan 12 jaar een fiscaal attest afleveren.

Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Indien u grensoverschrijdend gedrag wil melden kan u contact opnemen met onze API via dit contactformulier.

Jeugdleden

De club laat de jeugdleden en de kinderen van leden toe om vrij gebruik te maken van de Optimisten. Bovendien, mits uitdrukkelijke toelating van een bestuurslid, mogen de kinderen met de Topaz (en natuurlijk ook met de Optimisten) deelnemen aan het veertiendaage interne clubzeilen.  De 420 daarentegen worden enkel ingezet voor de vorming van het A-brevet en de monitoren.

Jeugdvloot

24 Optimisten, 4 Topazen en 7 Laser Pico