Zeilschool Volwassenen

De scholing vormt een belangrijk onderdeel van onze club. Onze club is er trots op om van Wind en Watersport Vlaanderen het label van ‘Erkende Zeilschool’ gekregen te hebben. De zeillessen worden gegeven door gediplomeerde monitoren.

Voor volwassenen (en oudere kinderen) biedt onze zeilschool de volgende zeilcursussen aan:

V1. Meermansboten Basis in Laser 16 of Caravelle

In een grote lesboot met 3 à 4 cursisten en een monitor aan boord leer je de basis zeilvaardigheden, met als doel na een lessenreeks van 5 lesdagen zelfstandig te kunnen zeilen.

V2. Meermansboten Evolutie in Laser 16 of Caravelle

Nadat je alle basis zeilvaardigheden onder de knie hebt, leer je tijdens een Evolutiecursus nog beter en sneller zeilen, een man-over-boord-manoeuvre uitvoeren, en leer je hoe de wind inwerkt op de boot en de zeilen…

V3. Eenmansboten in Laser Pico

Voor de sportievere zeiler die geen schrik heeft om nat te worden, kan er ook les gevolgd worden in een Laser Pico. In deze boot zit je alleen, en de groep van 3 à 8 boten wordt begeleid door een monitor vanuit de motorboot.

"Laser Pico Eenmans volwassenen"

Opgelet: aan het begin van elke cursus dient de cursist te verklaren dat hij minstens 50m kan zwemmen, en medisch geschikt is om te zeilen

Als de weersomstandigheden gedurende de lesdagen het toelaten wordt er een brevet afgenomen. Brevetten kunnen maar uitgereikt worden indien men aanwezig was op alle vormingsdagen. Deze brevetten zijn nadien overal in België geldig bij de erkende zeilscholen.

Praktisch:

data zeilcursussen 2019

Paaszeilweek

08/04 - 12/04/2019

Voorjaarscursus weekenddagen

zat 11/05 - zon 26/05 - zon 16/06 - zon 23/06 - zon 07/07

Zomerzeilweek

data nog te bepalen

oa 19-23/08 (MMB Basis)

Eenmansboten Laser Pico

Najaarscursus zondagen

22/09   29/09   06/10   13/10   20/10

27/10 (=reservedag)

Laser Pico Evolutie 1

Een voorgestelde cursus kan doorgaan als er minstens 3 kandidaatcursisten zich aandienen.

Als kleding is gewone sportieve kledij voldoende, en aan de voeten een paar oude tennisschoenen (geen regenlaarzen). Afhankelijk van het weer kan een regenjas en/of fleece van pas komen. Onze zeilschool zorgt voor de zwemvesten.

Gelieve zelf uw lunch mee te brengen. Indien gewenst is er drank te verkrijgen in de club.

Prijzen en inschrijven

De prijs voor een volledige lessenreeks van 5 lesdagen is 215 € per persoon. De betaling dient gebeurd te zijn per overschrijving bij de aanvang van de cursus.(Noteer dat er geen pro-rata terugbetaling is voor de dagen dat je niet kan aanwezig zijn.)

Inschrijven voor de vastgelegde cursussen kan op dit online formulier.

Zou je graag in de zomervakantie een weekcursus volgen? Of op weekenddagen van mei tot september? Of heb je interesse in een privécursus? Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier van de Zeilschool.